برند سازی و تجاری سازی باقلوای گوگان معادل هویت گوگان است

نشست تخصصی بررسی راهکارهای برندسازی باقلوای گوگان برگزار شد

صدای گوگان_ گوگان سسی، نشست تخصصی بررسی راهکارهای برندسازی و تجاری سازی باقلوای گوگان با حضور مسئولان مربوطه و متولیان این حوزه به میزبانی شهرداری گوگان تشکیل شد.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی صدای گوگان_ گوگان سسی، ظهر روز پنجشنبه ۹ شهریور ماه سال ۱۴۰۲، جلسه تخصصی بررسی راهکارهای برندسازی و تجاری سازی باقلوای سنتی گوگان با حضور شمسعلی محمودیان فرماندار، مسعود بنابیان نائب رئیس، رضا جعفری دبیر هیئت رئیسه اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان، رضا زارع معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی فرمانداری شهرستان، احد نصیری بخشدار گوگان، محمدرضا کیان معاون آموزش، پژوهش و برنامه ریزی اداره کل آموزش فنی و حرفه ای استان، خانم رضایی مدیر صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی استان، غلامرضا رضایی شهردار و قدیر محمودپور رئیس و اعضای شورای اسلامی شهر گوگان، جمعی از هیئت مدیره مجمع گوگانیان مقیم تبریز و برخی از مسئولان استانی و منطقه ای و فعالان این صنعت در محل شهرداری گوگان برگزار شد.

محمودیان در این نشست ضمن قدردانی از دغدغه مندی گوگانیان به جهت برندسازی باقلوا و شیرینی های سنتی این شهر و همچنین تقدیر از اهتمام و تلاشهای اتاق بازرگانی استان، خاطر نشان کرد: ماحصل ساعت‌ها جلسات و تصمیمات در خصوص برندسازی باقلوای گوگان باید منجر به اقدامات عملی شود چرا که این اقدام سبب توسعه بیشتر این صنعت و منطقه گوگان می شود که در این زمینه مجموعه فرمانداری از هیچ تلاشی فروگذار نخواهند کرد.

فرماندار شهرستان آذرشهر ادامه داد: مهارت آموزی به جوانان برای اشتغال زایی در سطح شهرستان بسیار با اهمیت است در این باره فنی و حرفه ای استان میتواند فرصت و تجهیزات لازم برای آموزش افراد در زمینه باقلوا را در مرکز فنی و حرفه ای گوگان‌ فراهم کند تا این افراد پس از کسب مهارت های علمی و عملی، وارد این صنعت شوند.

نماینده عالی دولت در شهرستان آذرشهر ایجاد ناحیه صنعتی را در منطقه گوگان ضروری دانست و گفت: آماده همکاری برای تامین زمین، رفع موانع پیش رو و تسهیل در صدور پروانه فعالیت صنعت تولید باقلوا هستیم و از طرفی برای ایجاد ناحیه صنعتی منطقه گوگان در مکان های مختلف و مورد تایید فعالان حوزه باقلوا، تمام کوشش خود را به کار خواهیم گرفت.

فرماندار شهرستان آذرشهر در خاتمه تصریح کرد: یکی از طرح های مناسب برای این حوزه ایجاد کارگاه های تولیدی در مبادی ورودی شهر و کنار اتوبان است که این اقدام می تواند در بحث برندسازی، اقتصادی و اشتغالزایی کمک بسزایی داشته باشد.

بنابیان نیز در این نشست با اشاره به اینکه اتاق بازرگانی برای حمایت از باقلوای گوگان از هیچ تلاشی دریغ نخواهد کرد، گفت: ضرورت برند سازی باقلوای گوگان از اولویت جدی اتاق بازرگانی تبریز است که در این باره از هیچ تلاشی دریغ نخواهیم کرد.

نایب رئیس اتاق بازرگانی تبریز یادآور شد: شیرینی های سنتی و باقلوای گوگان از ظرفیت های بالقوه اقتصادی، سنتی و تجاری گوگان به شمار می روند که برند سازی و شناساندن بیش از پیش آن می تواند اقتصاد این منطقه را متحول کند و ارزش افزوده فراوانی برای استان داشته باشد.

وی غرفه های فرودگاه و ترمینال تبریز را مکانی مناسبی برای عرضه سوغات سطح استان برشمرد و ابراز داشت: از آنجایی که اکثر مسافران غرفه های فرودگاه و ترمینال را برای تهیه سوغات قبل سفر است انتخاب می کنند لذا ایجاد غرفه برای این سوغات منحصر به فرد در مکان های مذکور می تواند نقش پررنگی در معرفی و برندسازی آن داشته باشد.

نایب رئیس اتاق بازرگانی تبریز خاطر نشان کرد: استفاده از مواد اولیه مرغوب منطقه مانند گردو، پسته و بادام در تهیه باقلوا، طعم و رنگ خاصی به این سوغات لوزی شکل بخشیده که از این پس در سبد پذیرایی از مهمانان و تحفه ارسالی اتاق بازرگانی قرار خواهد گرفت.

بنابیان در خاتمه ابراز امیدواری کرد که همکاری های انجام شده اتاق بازرگانی با سایر دستگاه ها برای برندسازی باقلوای گوگان مثمر ثمر واقع شده و موجب توسعه و رونق کسب و کار باقلوا و شیرینی های سنتی گوگان گردد.

 

جعفری با بیان اینکه فرهنگ سازی و تهیه آثار چند رسانه‌ای از جمله کلیپ های تبلیغاتی و انتشار آن در شبکه های اجتماعی می تواند نقش تعیین کننده ای در برندسازی باقلوای گوگان داشته باشد، اظهار کرد: برای رساندن باقلوای گوگان به جایگاه واقعی خود نیاز است تصمیمات اتخاذ شده عملیاتی شود تا این محصول در سطح کشور و جهان شناخته شده باشد.

دبیر هیئت رئیسه اتاق بازرگانی تبریز، گفت: این ظرفیت منطقه گوگان باید در قالب مستند هنر شیرینی پزی و باقلوا پزی از طرف صدا و سیما به تصویر کشیده شود که این امر پیشرفت و توسعه قابلیت ها و ظرفیت های این منطقه را در حوزه های مختلف اقتصادی اجتماعی به دنبال خواهد داشت‌.

وی با این نکته که جذب سرمایه گذار و حمایت از این سوغات سنتی در اولویت اتاق بازرگانی قرار خواهد گرفت، افزود: قرار گرفتن غرفه باقلوای گوگان در معروفترین مراکز خرید تبریز از جمله لاله پارک، ستاره باران و … می تواند زمینه برندسازی و فروش هرچه بیشتر و صادرات آن را فراهم نماید.

دبیر هیئت رئیسه اتاق بازرگانی تبریز، یادآور شد: اعطای تسهیلات بانکی برای حمایت از این صنعت بدون اخذ کارت مهارت از سازمان فنی و حرفه ای امکان پذیر نخواهد بود لذا می طلبد از سوی سازمان مربوطه در صدور کارت مهارت این حرفه تسهیل گردد.

جعفری با بیان اینکه صنعتی‌سازی باقلوای گوگان نباید باعث از بین رفتن مزیت‌های خانگی و سنتی آن باشد، افزود: ایجاد غرفه محصولات گوگان در نمایشگاه های مختلف شیرینی و شکلات یک نقطه عطف در تجاری سازی، ارتقای برندسازی باقلوا و شیرینی های سنتی گوگان به شمار می‌رود که در این خصوص اتاق بازرگانی نهایت همکاری را با علاقمندان حضور در این نمایشگاه ها خواهد داشت.

کیان در این جلسه با عنوان اینکه استاندارد باقلوای گوگان نهایتاً در دو ماه آینده تدوین خواهد شد، می گوید: در این زمینه به مساعدت های اساتید این حوزه نیاز داریم چرا که افراد از روی این استاندارد آموزش خواهند دید و از طرفی استاندارد سازی باقلوای گوگان باعث ایجاد رقابت و افزایش کیفیت می شود.

معاون آموزش، پژوهش و برنامه ریزی اداره کل آموزش فنی و حرفه ای استان، افزود: با توجه به اینکه فنی و حرفه ای گوگان از فضای مناسبی برخوردار است به همین جهت تجهیز آن در دستور کار اداره کل قرار خواهد گرفت تا امکان برگزاری دوره های مختلف از جمله آموزش تهیه و پخت باقلوا در این مرکز مهیا باشد.

وی خاطرنشان کرد: کارگاه های مجوز دار می توانند در راستای توسعه و ترویج فرهنگ مهارت آموزی در زمینه باقلوا، درخواست راه اندازی آموزشگاه های آزاد زیر نظر سازمان فنی و حرفه ای داشته باشند که در این خصوص این آموزشگاه ها نقش مهمی در تربیت و پرورش نیروهای ماهر و توانمند برای حوزه باقلوا ایفا می کنند.

رضایی در این نشست با عنوان اینکه تعداد پروانه های فعالیت اخذ شده در صنعت باقلوا نسبت به تعداد مورد نیاز ایجاد خوشه کمتر است، تشریح کرد: باتوجه به اینکه برای ایجاد خوشه حداقل باید ۵۰ پروانه فعالیت اخذ گردد که در راستا این تعداد کمتر است اما به صورت شبکه ای می توان کارهایی را برای فعالان و شاغلان این دسته از کسب و کارها انجام داد.

مدیر صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی استان اضافه کرد: اقدامات لازم برای مکان یابی توسعه شهرک صنعتی شهید سلیمی انجام شده است چنانچه فعالان این حوزه در فاز توسعه شهرک صنعتی سلیمی برای ایجاد شهرک صنعتی خصوصی اعلام آمادگی کنند آماده همکاری و واگذاری زمین به متقاضیان صنعت باقلوای گوگان هستیم.

رضایی شهردار گوگان هم در ابتدای این نشست صمیمانه و تخصصی ضمن خیر مقدم به اعضای حاضر، برای احداث بازار محلی اعلام آمادگی کرد و گفت: در راستای معرفی ظرفیت های شیرینی جات سنتی گوگان آمادگی داریم بازار محلی ایجاد کنیم.

بلدیه گوگان اضافه کرد: برند سازی و تجاری سازی سوغات این شهر علاوه بر اینکه در زمینه های مختلف از جمله اقتصادی و اجتماعی اثر گذار می باشد بلکه این کار معادل هویت این شهر است.

رضا مسعودی در این نشست با عنوان اینکه باقلوای گوگان امروزه در سراسر کشور و حتی خارج از کشور مشتری خاص خود را دارد، اظهار داشت: باتوجه به اینکه برای تهیه باقلوا و شیرینی جات سنتی گوگان از مواد اولیه مرغوب و محصولات خود منطقه استفاده می شود به همین خاطر این محصول نسبت به باقلوا های دیگر لذیذ تر است.

رئیس هیئت مدیره مجمع گوگانیان مقیم تبریز، عنوان کرد: باقلوا و دیگر سوغات گوگان با وجود داشتن قدمت بالای ۱۰۰ سال در اذهان عمومی شناخته شده نیست و باید برای رفع این کم کاری ها نهایت کوشش خود را بکار بگیریم و با برنامه ریزی های اصولی و حمایت های مسئولان مربوطه این غفلت را جبران کنیم.

وی با بیان این نکته که واحد‌های تولید باقلوا باید از تسهیلات و پشتیبانی ویژه ای برخوردار شوند، افزود: حمایت بانک ها از تولید کنندگان باقلوا نه تنها باعث ترغیب و دلگرمی آنها می شود بلکه در اشتغال زایی هم نقش تعیین کننده ای ایفا می کند.

همایی راد یکی از فعالان حوزه تولید باقلوا با تاکید به اینکه باید همه تلاشمان را برای شناساندن باقلوا و شیرینی های سنتی گوگان در جهان، بکار بگیریم، خاطرنشان کرد: مردمان شریف، فرهیخته‌ و نجیب گوگان در تمامی زمینه ها از گذشته تا کنون از پتانسیل های زیادی برخوردار هستند که برای بالفعل تبدیل شدن نیازمند حمایت از سوی مسئولان مربوطه هستند.

وی بیان داشت: ما بعنوان یک گوگانی بر خود وظیفه می دانیم داشته هایمان را با افتخار در معرض دید جهانیان قرار دهیم‌ که در این راستا نیازمند حمایت مالی و معنوی از سوی متولیان امر هستیم چرا که امروز باقلوای گوگان را از کشور دبی و چندین کشور دیگر سفارش می دهند.

حامد آصفی عضو هیئت مدیر مجمع گوگانیان مقیم تبریز نیز در این جلسه با اشاره به استاندارد آموزشی باقلوای سنتی گوگان خواستار شد مسئولان اداره کل فنی و حرفه ای استان اقدامات نهایی را برای تدوین استاندارد باقلوای گوگان انجام دهند چرا که این مهم می تواند در زمینه های مختلف این محصول موثر باشد.

قابل ذکر است، در این نشست که به همت مجمع گوگانیان مقیم تبریز و مسئولان مربوطه راه اندازی شده بود حاضرین در خصوص چالش های حوزه تجاری سازی و برندسازی باقلوا و شیرینی های سنتی گوگان به بحث و گفتگو پرداختند.

لازم به ذکر است: زنان هنرمند گوگانی در زمینه شیرینی پزی از سنوات گذشته علاوه بر باقلوا، شیرینی های سنتی دیگری را نیز پخت می کنند که به نوعی این آداب و رسوم نسل به نسل منتقل شده و امروز اکثر زنان این منطقه این در این زمینه هنرنمایی می کنند که در این باره خانم رقیه اکبرنژاد گاوگانی اکثر شیرینی ها و نان روغنی محلی گوگان را در محل شهرداری گوگان به نمایش گذاشت.

گفتنی است: باقلوای سنتی گوگان یکی از شیرینی های پرطرفدار استان و حتی کشور محسوب می شود که در سال ۱۳۹۴ با شماره ۱۱۸۸ در فهرست آثار ناملموس میراث فرهنگی ملی به ثبت رسیده است و در سال ۱۴۰۰ ائلمان باقلوای سنتی گوگان توسط شهرداری گوگان در ورودی این شهر نصب و از لوح ثبتی آن به عنوان یکی از میراث های ناملموس استان در این منطقه رونمایی شد.

ناگفته نماند: قبل از این جلسه اعضای حاضر به منظور مساعدت در جهت رفع موانع تولیدی و بررسی مسائل پیش روی کارگاه های تولید باقلوا سنتی گوگان، از کارگاه های باقلوای آنالار یادگاری (نصرالله پور)، اکمان (موسوی) و نیکای (همایی راد) بازدید کردند.