لطیفی: موقوفات فدک اهل بیت (ع) هستند

بیش از ۷۵۵موقوفه و ۱ هزار و چهارصد رقبه در شهرستان آذرشهر وجود دارد

صدای گوگان_ گوگان سسی: رئیس اوقاف و امور خیریه شهرستان از وجود بیش از ۱ هزار و چهارصد رقبه و ۷۵۵ موقوفه در سطح شهرستان آذرشهر خبر داد.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی صدای گوگان_ گوگان سسی، صبح روز یکشنبه ۱۶ مهرماه سال ۱۴۰۲، همزمان با هفته وقف، نشست خبری احمد لطیفی رئیس اوقاف و امور خیریه شهرستان آذرشهر با حضور خبرنگاران و اصحاب رسانه شهرستان‌ در محل اداره اوقاف برگزار شد.

رئیس اداره اوقاف و امور خیریه ضمن خیر مقدم گویی و تبریک هفته وقف با اشاره به اینکه مجموعه اوقات از چهار بخش شامل، اجارات، بهره وری موقوفات، حقوقی و ثبتی موقوفات، فرهنگی و قرآنی، و مالی تشکیل شده، اظهار کرد: وظایف اوقاف در بخش اجارات بسیار حساس از بحث مالی است چرا که در تنظیم قرارداد باید نظارت با دقت بیشتری انجام شود در غیر اینصورت با یک اشتباه کوچک زیانهای جبران ناپذیری ایجاد خواهد شد.

لطیفی اضافه کرد: بالغ بر ۶۰۰ قرارداد اوقاف با یکدیگر متمایز هستند که در ۶ ماهه اول سال جاری بالغ بر ۲۰۰ قرار در زمینه های مختلف تنظیم شده است و پیش بینی می شود این تعداد در شش ماهه دوم سال به جهت تنظیم قرارداد اراضی کشاورزی، باغات و … بیش از دو برابر باشد.

وی با بیان اینکه در سطح شهرستان آذرشهر بجز معدن در تمام زمینه ها موقوفه داریم، اظهار داشت: خوشبختانه شهرستان آذرشهر رتبه نخست استان در وقف جدید را به خود اختصاص داده، که در این باره در تمامی زمینه ها موقوفه داریم.

لطیفی، کاشت نهال در زمین‌های موقوفه را یکی از راه‌های تحول گرایی در بخش بهره‌وری موقوفات خواند و گفت: سعی کرده‌ایم اغلب زمین‌های کشاورزی که در گذشته به اجاره واگذار نمی شدند با کاهش قیمت و شرط درختکاری به اجاره واگذار شده و زیر کشت بروند که این طرح در سال جاری اجرا شده اما ماحصل آن در سال‌های آینده به ثمر خواهد نشست.

او عنوان کرد: کاشت نهال در زمین‌های موقوفه یکی از راه‌های افزایش بهره‌وری موقوفات می باشد که از این رو بالای ۵ هزار اصله درخت از رقم های مختلف میوه در زمین های موقوفی کاشته شده و این اقدام امسال نیز به همان تعداد و یا حتی بیشتر از آن تدوام خواهد یافت.

رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان با اشاره به اینکه از هفته وقف سال قبل تاکنون برای ۹۷ مورد از موقوفات سند مالکیت اخذ گردیده است، بیان داشت: یکی از اقداماتی اساسی که به صورت جدی در دستور کار این اداره قرارگرفته، سند دار کردن موقوفات در راستای بهره وری بهتر و بیشتر از آنهاست.

لطیفی تصریح کرد: شهرستان آذرشهر به لحاظ جمعیت، رتبه دوم استان را از نظر موقوفات داراست که در این خصوص بیش از ۷۵۵موقوفه و ۱ هزار و چهارصد رقبه در سطح این شهرستان وجود دارد.

وی با عنوان اینکه برنامه‌های فرهنگی شاخصی با توجه به استعدادهای فرهنگی و قرآنی در شهرستان اجرا می شود، می گوید: ضیافت الهی در ماه مبارک رمضان، بصیرت عاشورایی در ماه محرم، آرامش بهاری در تعطیلات نوروز، نشاط معنوی و اجتماعی در تابستان، یاس نبوی در ایام فاطمیه،برگزاری مسابقات رسمی قرانی و گفتمان دینی از جمله جلوه‌ای از تلاش و خدمت متولیان در حوزه فرهنگی و قرآنی مجموعه اوقاف و امور خیریه شهرستان است.

لطیفی از رشد ۳ برابری درآمد موقوفات شهرستان آذرشهر نسبت به سال قبل خبرداد و گفت: درآمد اداره اوقاف شهرستان از محل موقوفات امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل، نزدیک به ۳۰۰درصد افزایش داشته است که در این باره شهرستان آذرشهر جزو شهرستان های پیشران به شمار می رود.

او اضافه کرد: موقوفات در زمینه اشتغال زایی و کمک به تولید و چندین موارد دیگر عملکرد مثبتی دارند طوری که در سطح شهرستان آذرشهر قریب به ۸۰۰ خانوار از محل موقوفات به صورت مستقیم کسب درآمد دارند.

رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان آذرشهر، اقدام سازمان اوقاف در ساخت بیمارستان تخصصی سرطان در سطح ملی را اقدام بزرگ و مهم برشمرد و گفت: سازمان اوقاف ظرفیت و خدمات خود را در فضایی که مورد نیاز مردم در سطح ملی و بین‌المللی است متمرکز می کند که علاوه بر بیمارستان تخصصی سرطان در سطح ملی، می توان به احداث مخزن آب با ظرفیت ۳ میلیون لیتر در نجف اشرف به جهت آسایش زائرین اشاره کرد.

وی می گوید: موقوفات شهرستان با بیس از ۱۰۰۰نوع نیت از سوی واقفان وقف شده است که بالای ۷۰ درصد مربوط به مسائل مذهبی،مساجد و تعزیه امام حسین (ع) است.

رئیس اوقاف با عنوان اینکه لازم است نیت های وقف متنوع و مناسب به نیازهای روز باشد، توضیح داد: امسال از محل نیات موقوفات مرتبط، کمک‌های مردمی و خیرین توانستیم برای ۱۱۰ دانش‌آموز نیازمند بسته های تحصیلی در قالب «مهر تحصیلی و دستان مهربان» اهدا کنیم.

لطیفی، تشریح کرد: با هدف ارتقای بهره‌وری موقوفات و حفظ عین موقوفات طرحی به اسم طرح تعیین امین برای موقوفات ایجاد شده که در قالب آن بلوک بندی انجام می‌شود که در این راستا سطح شهرستان به سه قسمت بلوک بندی و هر بلوک ۵ نفر امنا از افراد معتمد و امانتدار همان منطقه را داراست که آنان کمک حال و همیار مجموعه اوقاف هستند.

وی ضمن تأکید بر اینکه ظرفیت درآمدی بالقوه زیادی در موقوفات داریم که باید بالفعل تبدیل شوند، افزود: نیت واقفان خیر رساندن به جامعه است به همین جهت از سرمایه گذاری در سطح شهرستان استقبال می کنیم چون این کار علاوه بر اشتغال زایی، باعث افزایش درآمد موقوفات نیز می گردد در این باره برای احداث مجتمع مسکونی از سوی اوقاف و همچنین ایجاد نیروگاه خورشیدی توسط بخش خصوصی در زمین های وقفی، گام هایی برداشته شده است.

رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان آذرشهر، اظهار داشت: موقوفات فدک اهل بیت علیهم السلام هستند از این رو اداره اوقاف شهرستان هرگز از هیچ تلاشی برای خارج کردن زمین های وقفی از حالت راکد بودن، احیای موقوفه ها و نهادینه شدن فرهنگ وقف فروگذار نخواهد کرد.

لطیفی در خاتمه ضمن تقدیر از اصحاب رسانه و با قدردانی از واقفان نیکوکار و خادمین اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان آذرشهر، خاطر نشان کرد: وجود ده ها موقوفه جدید و رقبه، گواه بر متدین بودن مردم و اعتقادات دینی مردم سطح شهرستان آذرشهر دارد که به واسطه باورهای غنی خود همواره به موضوع وقف توجه ویژه دارند.

 

 

ناگفته نماند: بعد از این نشست خبری، رئیس اداره اوقاف و امور خیریه به اتفاق خبرنگاران حاضر از یک زمین راکد که در راستای ارتقای بهره وری موقوفات، تبدیل به احسن شده و انواع درختان میوه کاشته شده است بازدید بعمل آورند.

گفتنی است، با پیگیری‌های سازمان اوقاف و امور خیریه، ۱۶ ربیع الاول به جای ۲۷ صفر از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی به عنوان روز وقف نامگذاری شد تا به جای روز ۲۷ صفر که شب وفات پیغمبر اکرم(ص) است، ۱۶ ربیع الاول که شب میلاد حضرت رسول صلی الله علیه و آله است به عنوان روز وقف نامگذاری شود و فرصت بهتری برای ترویج و تبلیغ فرهنگ وقف و تجلیل از واقفین و خیرین و بیان دستاوردهای وقف و پرداختن به وقف های جدید فراهم شود.